Παρουσία Παυλόπουλου ο εορτασμός της 150ης επετείου στο Αρκάδι

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στην ιστορική Μονή του Αρκαδίου, τιμώντας την 150η επέτειο από το Ολοκαύτωμα.

PACIFIC-SUN

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν στην είσοδο της ιστορικής Μονής ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ανδρέας Ξανθός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Νωρίτερα στην κεντρική οδό Κουντουριώτη στο Ρέθυμνο έγινε παρέλαση παρουσία του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων.

«Η Μονή Αρκαδίου και η εμβληματική για το Έθνος μας Ιστορία της σηματοδοτούν ένα ακόμη μεγαλειώδες «ΟΧΙ». Γι’ αυτό τεκμηριώνουν, στο διηνεκές, ότι, όπως επισήμανα πριν λίγες μέρες στην Θεσσαλονίκη, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε Λαός Ελευθερίας, αφού για μας η Αντίσταση είναι παράδοση αιώνων και η Ιστορία μας είναι ένας ανεξάντλητος αγώνας για την Ανεξαρτησία, τον οποίο φέρουμε πάντα σε πέρας ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Εκατόν πενήντα χρόνια από την ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου και τα μηνύματα είναι διαχρονικά για ελευθερία, για αρχές, αξίες, ιδανικά, για τα οποία σήμερα πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο. Αποτελεί μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών» δήλωσε μετά την παρέλαση για την ιστορική επέτειο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής