Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτεία να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την οποία καταγγέλλει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και καλεί την πολιτεία να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.

Designed by Freepik
kiziplast
pacificsun

Ο Ιατρικός σύλλογος έχει κατά επανάληψη δηλώσει ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση κάθε πολίτη που κατοικεί σε αυτή την χώρα. Έχει καταγγείλει τον ρατσισμό και στην ξενοφοβία και έχει δώσει μάχη για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα Κέντρα Φιλοξενίας και έχει συμβάλλει στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων με σειρά από δράσεις
Παράλληλα ο ΙΣΑ έχει καταγγείλει την ρατσιστική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν διασφάλισε αξιοπρεπείς και υγειονομικά ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρα Φιλοξενίας.

«Ο ΙΣΑ έχει κατά επανάληψη καλέσει τις τοπικές κοινωνίες, να συνδράμουν αυτούς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους, ενώ ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Star διαβεβαίωσε για την εμβολιαστική κάλυψη των προσφυγόπουλων και κάλεσε τους γονείς να τα αγκαλιάσουν στα ελληνικά σχολεία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ο ΙΣΑ δεν φοβάται ούτε φιμώνεται από τα «παπαγαλάκια» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας που επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες της, για τις σοβαρές παραλείψεις της στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που εξέθεσαν διεθνώς της χώρα μας. Θα δώσει μάχη για να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη», προσθέτει.

Τέλος, «καλεί τόσο την πολιτεία όσο και τους συμπολίτες μας να δείξουν σε αυτούς τους ανθρώπους τον σεβασμό και την ανθρωπιά που επιβάλλεται στη βάση του διεθνούς δικαίου».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here