Νέοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα

Κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησαν νέους ελέγχους, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Αλεξανδρούπολης.

Φωτογραφία: paperkat / Freeimages
kiziplast
pacificsun

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, σε επιχειρήσεις-καταστήματα, ιατρεία και σκάφη αλιείας, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δε βρέθηκαν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

  • Σε ιατρείο στη Βέροια, διαπιστώθηκε, μετά από ελεγκτικές επαληθεύσεις, ότι για το χρονικό διάστημα 4 μηνών, δεν εκδόθηκαν σε 39 περιπτώσεις παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε.

Στην Αλεξανδρούπολη

  • Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων διαπιστώθηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.

  • Σε έξι αλιευτικά σκάφη που διέθεταν προς πώληση αλιεύματα, διαπιστώθηκαν να στερούνται φορολογικών μηχανισμών για την έκδοση αποδείξεων πώλησης και σε δύο από αυτά να απασχολούνται από ένας εργαζόμενος χωρίς να είναι ασφαλισμένος.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για τον έλεγχο των αδειών αλιείας και βεβαιώσεων πώλησης αλιευμάτων από σκάφος.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here