Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στην Ελευσίνα

Θαλάσσια ρύπανση από μαύρα πετρελαιοειδή προκλήθηκε, χθες το μεσημέρι, από διαρροή στην φλάντζα έκτακτης ανάγκης, αγωγού διακίνησης πετρελαιοειδών, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ασπροπύργου.

Φωτογραφία: Griffin Keller
kiziplast
pacificsun

Θαλάσσια ρύπανση από μαύρα πετρελαιοειδή προκλήθηκε, χθες το μεσημέρι, από διαρροή στην φλάντζα έκτακτης ανάγκης, αγωγού διακίνησης πετρελαιοειδών, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ασπροπύργου.

Ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για την θαλάσσια ρύπανση και άμεσα στελέχη του Λιμενικού σώματος έσπευσαν στο σημείο.

Εκείνοι, διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου 50 τμ,. εγκλωβισμένα με πλωτά φράγματα, που είχε τοποθετήσει το προσωπικό των εγκαταστάσεων. Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικρής ποσότητας μαύρων πετρελαιοειδών πάνω στην ίσαλο γραμμή των Δ/Ξ «IRINI» ΚΑΙ «SIGNAL PUMA», τα οποία ήταν δεμένα σε παρακείμενο χώρο.

Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται από το προσωπικό των εγκαταστάσεων, καθώς και προσωπικό ιδιωτικής αντιρυπαντικής εταιρείας.

Από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε παράλληλα, η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here