Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα παραδίδει η ΕΣΑμεΑ, ενόψει του πανελλαδικού, παν- αναπηρικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, με τα ζητήματα της Αναπηρίας στη χώρα μας, επ΄ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.

PACIFIC-SUN

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν τηρήθηκαν, καθώς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν προστατεύθηκαν, παρά μόνο είδαν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται, την ώρα που νέες φημολογίες για περικοπές σε επιδόματα ολοένα πληθαίνουν.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές. Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν αύξησαν δραματικά τη διαχρονική ανεργία και τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και υπονόμευσαν την πρόοδο εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, την οποία η χώρα μας κύρωσε αποδεχόμενη την υποχρέωση εφαρμογής της.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια, κοινωνική καταφρόνια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία, μέσα στην κρίση. Η ΕΣΑμεΑ ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να εκθέσει τα ζητήματα της επιστολής και τα προβλήματα που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής