Επιστροφή 59 μεταναστών στην Τουρκία

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, επέστρεψαν 59 μετανάστες στην Τουρκία.

Φωτογραφία: bykst / pixabay
kiziplast
pacificsun

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από τον Frontex που απέπλευσε από τη Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί.

Συγκεκριμένα επέστρεψαν:

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, 5 μετανάστες, εκ των οποίων 3 άνδρες και 2 γυναίκες από το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Αλγερία. Για δύο υπήρξαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου στον β’ βαθμό, για έναν απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε α’ βαθμό, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν είχαν εκφράσει βούληση για αίτημα διεθνούς προστασίας.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, επιστράφηκαν 54 μετανάστες, εκ των οποίων 52 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 συνοδευόμενο ανήλικο, από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Ιράν, οι οποίοι δεν είχαν εκφράσει βούληση για αίτημα παροχής ασύλου.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:  Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.139 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών.

Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 51 αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας και  Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 687 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 228 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here