Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση World Travel Market

Την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτεί η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο από τις 7 έως και τις 9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

kiziplast

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις. Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με μουσική εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και όπου προσφέρθηκαν εδέσματα και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικά προϊόντα.

Η δυνατή παρουσία της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου, που η υπουργός παραχώρησε στο Κέντρο Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου. Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία. Παρουσίασε το σχεδιασμό των δράσεων για το 2017 με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη συνέντευξη Τύπου η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια επί σειράς ετών δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του ΒΒC, Julia Bradbury μίλησε για τις αυθεντικές θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας παρουσίασε την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας.

Η υπουργός τουρισμού πραγματοποιεί στο τριήμερο της έκθεσης σειρά συναντήσεων με στελέχη της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, tour operators και αεροπορικών εταιρειών για την προώθηση νέων συνεργασιών για το 2017.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΤUI, ThomasCook και ΟlympicHolidays, που επιβεβαίωσαν τα θετικά μηνύματα  για τον ελληνικό τουρισμό από τη Βρετανική αγορά για την επόμενη χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here