Ασπρόπυργος: Είκοσι δεξαμενές με επικίνδυνο χημικό στην αποθήκη

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας.

PACIFIC-SUN

Η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κινητοποιήθηκε άμεσα και διενήργησε αυτοψία, σήμερα το πρωί, ύστερα από τη διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να διαπιστωθούν οποιεσδήποτε παραβάσεις.

Η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο χημικό υγρό να διαχυθεί. Η Διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας, Σόνια Ελευθεριάδου και ο Τμηματάρχης, κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας. Έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Αποστολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί η προστασία του Περιβάλλοντος με γνώμονα τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και της υγείας των πολιτών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής