Άνοιξε πάλι η Αμυγδαλέζα για τον επαναπατρισμό οικογενειών προσφύγων

Στην Αμυγδαλέζα θα φιλοξενούνται πλέον, οι οικογένειες που μετά από αίτημά τους, εντάσσονται στα προγράμματα Εθελοντικής Επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Ο ΔΟΜ αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για την επιστροφή τους και τις επαφές μεταξύ αρμοδίων φορέων των χωρών προέλευσης και των χωρών υποδοχής.

kiziplast
pacificsun

Οι εγκαταστάσεις δυναμικότητας 158 ατόμων ανακαινίστηκαν πρόσφατα με τη χορηγία του ΔΟΜ. Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης βρίσκεται και δεύτερος χώρος φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα δυναμικότητας 152 ατόμων και ο οποίος θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα προς χρήση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής έγιναν παρεμβάσεις, για τη διαμόρφωση των χώρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παιδιατρείο, παιδότοπο, υπαίθριο χώρο με δέντρα, σκέπαστρο και παγκάκια, αίθουσα ψυχαγωγίας, ειδικό χώρο προσευχής και ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ άλλοι χώροι έχουν διαμορφωθεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των φιλοξενούμενων οικογενειών, όπως αποθήκη τροφίμων-αναλώσιμων και ενδυμάτων για μητέρες, παιδιά και βρέφη, χώροι πλυντηρίων/στεγνωτηρίων κ.α.

Τον χώρο επισκέφτηκαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμούς Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδράς.

Δείτε τις δηλώσεις

 

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here