Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης στην οδό Πύλου στο Δάσος Χαϊδαρίου

Ξεκίνησαν, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, τα έργα αποκατάστασης επί της οδού Πύλου στα Δάσος Χαϊδαρίου, μετά την αναγκαστική διακοπή της κυκλοφορίας του δρόμου εξαιτίας της καθίζησης του οδοστρώματος έπειτα από διαρροή του αγωγού ομβρίων υδάτων.

PACIFIC-SUN

Η ταλαιπωρία περιοίκων και οδηγών φτάνει στο τέλος της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή. Οι εργασίες αποκατάστασης του τάπητα αλλά και η επισκευής τμήματος του αγωγού θα λύσει το πρόβλημα της καθίζησης. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλήρως καθώς η διαρροή υδάτων έγινε διότι αγωγός διατομής δύο μέτρων καταλήγει σε μικρότερο και διαμορφώνονται συνθήκες συσσώρευσης άρα και πίεσης του νερού που προσπαθεί να διαφύγει.

Οριστική λύση θα έχουμε σε περίπου ένα έτος, σημειώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου, όταν συνδεθεί ο αγωγός του δάσους με τη αντιπλημμυρική τάφρο της Λεωφόρου Αθηνών, έργο που ξεκινά με την εγκατάσταση του εργολάβου σε λίγες ήμερες.

Επί της ουσίας, να γίνει απόλυτα σαφές ότι το έργο αυτό δεν γίνεται για να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα του αγωγού ομβρίων- αποδέκτη, αλλά για να αποκαταστήσει την ασφαλή λειτουργία της οδού Πύλου. Πράγμα που σημαίνει ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής του κεντρικού αποδέκτη της Λεωφόρου Αθηνών, θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα στον υπάρχοντα αγωγό επί της Πύλου, σε περίπτωση καταστροφικών πλημμυρών.

Άξιο αναφοράς, τονίζει ο Δήμος Χαϊδαρίου, είναι το γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα εργασιών, διαπιστώθηκε ότι τμήμα του αγωγού της οδού Πύλου είναι θρυμματισμένο, είτε από προηγούμενες παρεμβάσεις στο σημείο αυτό, είτε από παρακείμενες συνδέσεις αποχέτευσης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής