Τέσσερα ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Πειραιά

Ξεκίνησαν να λειτουργούν την προηγούμενη εβδομάδα στον Δήμο Πειραιά, τα πρώτα τέσσερα νέα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δημότες του Πειραιά να μπορούν να ανακυκλώνουν τις άδειες μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες σε αυτά.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα από τις 15 Μαΐου ξεκίνησαν να λειτουργούν τα δύο εξ αυτών, ένα στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Β’ Διαμέρισμα και ένα Δωδεκανήσου και Ερμουπόλεως στο Δ’ Διαμέρισμα, ενώ από τις 17/5/2017 μπήκαν σε λειτουργία και άλλα δύο κέντρα, το 2ο στο Β’ Διαμέρισμα, 34ου Συντάγματος και Ευαγγελιστρίας και ένα στο Ε’ Διαμέρισμα, επί των οδών Βλαχάκου και Μήλου.

Πρωταρχικός σκοπός της ενέργειας είναι η αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των δημοτών, μέσω της ανταπόδοσης στο κοινωνικό σύνολο από τη διαδικασία της ανακύκλωσης, όπως επίσης και την προώθηση της ανακύκλωσης στην περιοχή του Πειραιά, η οποία στον τομέα αυτό οφείλει να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Πειραιά, λειτουργούν έξι κέντρα, ενώ θα τοποθετηθούν ακόμη τέσσερα, σε σημεία που θα ανακοινωθούν, μετατρέποντας μέσω αυτής της επένδυσης τον Δήμο Πειραιά στον πρώτο Δήμο της χώρας με την πληρέστερη κάλυψης της επικράτειάς του με Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Παράλληλα, το συντομότερο, θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, πρόγραμμα ενημέρωσης προς τους δημότες του Πειραιά, ξεκινώντας από τα Σχολεία της πόλης, καθώς και τους φορείς αυτής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής