Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Λοκρών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, με τον Δήμαρχο Λοκρών, Νικόλαο Λιόλιο.

PACIFIC-SUN

Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση για τις δραστηριότητες του δήμου και την εμπειρία της δημοτικής Αρχής στο πεδίο διαχείρισης των μικρών και μεγάλων αναγκών της περιοχής. Ταυτόχρονα, αξιολογήθηκαν τα περιθώρια ενίσχυσης του Δήμου στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου.

Ο κ. Λιόλιος επεσήμανε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η αξιοποίηση, εκ μέρους του Δήμου, των πρώτων προσκλήσεων του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, ενώ ενημερώθηκε για τη σημερινή ενεργοποίηση της πρόσκλησης για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών, ύψους 70 εκατ. ευρώ. Η επικείμενη ενεργοποίηση της  χρηματοδότησης για έργα ύδρευσης, του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι» αναμένεται επίσης να φανούν χρήσιμες στον Δήμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι τα, συνολικά, 180 εκατ. ευρώ των πρώτων τριών προσκλήσεων του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», τα οποία βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δήμων της χώρας, είναι η αρχή μιας πολύ συγκεκριμένης προσπάθειας θετικής παρέμβασης στην καθημερινότητα των πολιτών, μέσω της υλοποίησης έργων και προμηθειών που έμεναν στο περιθώριο για πάρα πολλά χρόνια λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής