Συνάντηση Γ. Πατούλη με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Δήμων Κίνας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Παγκόσμιου Συμβουλίου UCLG, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της Ένωσης Δημάρχων Κίνας στα γραφεία της Ένωσης.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα της Ένωσης C.Hendge, τον Αν. Γ. Γραμματέα W.Changyan, τον Διευθυντή του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης L.Zhuoyang και τον Αν. Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων Z.Meng.

Κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία αναφορά στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που ενώνουν τον ελληνικό με τον κινεζικό λαό και επιβεβαιώθηκε η διάθεση δρομολόγησης ενός συμφώνου συνεργασίας των αυτοδιοικητικών ενώσεων των δύο χωρών, ως μία βάση περαιτέρω σύσφιξης των μεταξύ τους σχέσεων.

Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στην προοπτική αδελφοποίησης ελληνικών πόλεων με πόλεις της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και στην προώθηση από κοινού επιχειρηματικών δράσεων.

Παράλληλα με δεδομένο το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την κινεζική πλευρά ως προς τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών με στόχο την προβολή και την προστασία των ελληνικών αρχαιοτήτων και του ελληνικού πολιτισμού, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών όπως οι πολιτιστικές ανταλλαγές αλλά και οι επισκέψεις Ελλήνων μαθητών σε μνημεία του Κινεζικού πολιτισμού, με στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών προϊόντων των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα του ιατρικού τουρισμού και ιδιαίτερα οι τρόποι ενίσχυσης του συγκεκριμένου τομέα στη χώρα μας, ως μοχλού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων κατά την οποία υπογραμμίστηκε η φιλία των δύο λαών και διατυπώθηκε η επιθυμία για πολύπλευρη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής