Στο Ελσίνκι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Στο Ελσίνκι βρίσκεται από σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 45ης Γενικής Συνέλευσης της CPMR, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Οκτωβρίου.

PACIFIC-SUN

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της CPMR, στις 19/10/2017 θα πραγματοποιηθεί και η Ολομέλεια της Διαμεσογειακής Επιτροπής, της οποίας ο Περιφερειάρχης είναι Πρόεδρος, με βασικό αντικείμενο τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις και την ενίσχυση της συνεργασίας στη λεκάνη της Μεσογείου.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ως πρόεδρος, θα συντονίζει όλη τη συνεδρίαση και κατά την εναρκτήρια ομιλία του θα αναφερθεί στην τρέχουσα κατάσταση στη Μεσόγειο και την ΕΕ και στις δραστηριότητες της Διαμεσογειακής.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της 19 Οκτωβρίου του Πολιτικού Γραφείου της CPMR, στο οποίο ο Περιφερειάρχης είναι μέλος ως πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον Ιούνιο του 2016 και μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έχει την Προεδρία της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR.

Βάσει του Καταστατικού της, αποστολή της Διαμεσογειακής Επιτροπής είναι η μελέτη των κοινών προβλημάτων και η εφαρμογή στο χώρο της Μεσογείου συγκεκριμένων δράσεων Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για οικονομική, κοινωνική, επιστημονική και πολιτιστική ανάπτυξη

Σήμερα, η Διαμεσογειακή Επιτροπή συγκεντρώνει 44 Περιφέρειες από 10 διαφορετικές χώρες και από τις δύο ακτές της Μεσογείου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής