Σε διεθνές τουριστικό συνέδριο στην Πολωνία η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού Αγγελική Σαραντινού, συμμετείχε στο 15ο διεθνές συνέδριο για «τη βιομηχανική κληρονομιά ως μέσο ανάπτυξης και προώθησης των τουριστικών προορισμών», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου στο Zabrze της Πολωνίας.

PACIFIC-SUN

Στο συνέδριο μετείχαν εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων από αρκετές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Σε ειδική θεματική ενότητα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως τουριστικός προορισμός. Αναφορά έγινε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού που σχετίζονται με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τα υψηλής ποιότητας και μοναδικότητας παραγόμενα αγροτικά προϊόντα.

«Η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη βιομηχανική κληρονομιά και τον τουρισμό είναι ο κεντρικός πυλώνας του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ώστε να μπορέσει να εδραιωθεί μία ισχυρή ταυτότητα (brand name) για το κάθε νησί χωριστά. Η μαστίχα της Χίου σε συνδυασμό με το Μουσείο Μαστίχας, το λάδι της Λέσβου σε συνδυασμό με το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας και το Μουσείο Βρανά, το σιτάρι της Λήμνου σε συνδυασμό με τους επισκέψιμους ανεμόμυλους, το κρασί της Σάμου και της Λήμνου σε συνδυασμό με τα επισκέψιμα οινοποιία, το ούζο της Λέσβου σε συνδυασμό με τις επισκέψιμες ποτοποιίες και πολλά άλλα, αποτελούν τους κρίκους της αλυσίδας διασύνδεσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα με το σύγχρονο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που επιδιώκουμε. Και όλα αυτά υποστηρίζονται από ειδικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το κάθε προϊόν χωριστά (μαστίχα, λάδι, μέλι, βιοποικιλότητα κλπ). Έτσι επιτυγχάνεται η ερευνητική τεκμηρίωση και πιστοποίηση της μοναδικότητας και της υψηλής διατροφικής αξίας τους», είπε χαρακτηριστικά και η Περιφερειάρχης και κάλεσε του παρευρισκόμενους να συνδράμουν σε μια κοινή προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου.

Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με τη δήμαρχο του Zabrze και τον πρέσβη του Περού στην Πολωνία, ενώ η κα. Σαραντινού είχε συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τουρισμού της Πολωνίας και δημάρχους της Τσεχίας κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής