Πατούλης: Προτεραιότητα για την αυτοδιοίκηση είναι η προσφορά στο συνάνθρωπο

Την πεποίθηση πως η προσφορά προς το συνάνθρωπο πρέπει να γίνει στάση ζωής για όλους, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Πεντέλης.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Πατούλης εξήρε τη συμβολή των εθελοντών στην κοινωνική ανάπτυξη και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με δεδομένη τη διάθεση τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πέρα και πάνω από κάθε προσωπική επιδίωξη και τόνισε πως η δράση τους θα πρέπει να «αποτιμάται δεόντως από την πολιτεία».

Εστιάζοντας κυρίως στην προσφορά των εθελοντών σε τομείς όπως είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η προστασία του περιβάλλοντος, η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια και η πρόληψη της υγείας, ο κ. Πατούλης τόνισε πως «ο εθελοντισμός έχει καταστεί εταίρος του κράτους στην υλοποίηση της κοινωνικής του πολιτικής».

Στη συνέχεια της ομιλίας του επισήμανε πως η ανθρωπιστική αλληλεγγύη, αποτελεί υποχρέωση όλων μας και απέδωσε τα υψηλά ποσοστά της κοινωνικής συνοχής στα κοινωνικά πρότυπα που έχουμε ως κοινωνία, όπως είναι η οικογένεια, το σχολείο και η εκπαίδευση, αλλά και με την εφαρμογή και υλοποίηση συγκεκριμένων και στοχευμένων πολιτικών και δράσεων στήριξης του κοινωνικού κράτους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της κοινωνικής προστασίας, με αιχμή τα προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που υλοποιούνται στους Δήμους και παρέχουν ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους παιδικούς σταθμούς, στα Κ.Α.Π.Η. που βρίσκονται σε κάθε γειτονιά, προσφέρουν δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των βιολογικών, ψυχολογικών αλλά και κοινωνικών προβλημάτων της Τρίτης Ηλικίας. Παράλληλα, όπως ανέφερε, πολύτιμες υπηρεσίες παρέχουν οι Δομές Πρόνοιας και Υγείας, το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης, τα Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα», το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυϊατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία και το Γραφείο Εθελοντισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πατούλης και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που αποτελεί την κοινή προσπάθεια της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να στηρίξουν τους χιλιάδες ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, παρέχοντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, όπως δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και παροχή δωρεάν φαρμάκων στους άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μέσω των δράσεων συλλογής φαρμάκων, που πραγματοποιούνται σε κάθε ενορία σε κάθε γειτονιά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τη χαλάρωση των ηθικών αξιών, η πρόθυμη ανταπόκριση του εθελοντή αποδεικνύει ότι «εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός με αυξημένη την αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης, που έστω κι αν εκδηλώνει αυτά τα συναισθήματα περιστασιακά και ασυντόνιστα, συχνά αποδεικνύει ότι δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής