Παραδίδεται την επόμενη εβδομάδα ο κόμβος στη Γαλήνη

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κυκλικός κόμβος στη Γαλήνη, επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου.

PACIFIC-SUN

Το έργο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας Βασίλη Καραπιπέρη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους και ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών, αλλά και τον έλεγχο κυκλοφορίας από την αστυνομία στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Με το έργο αυτό λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία και ενισχύεται η οδική ασφάλεια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη την ταλαιπωρία τον οδηγών στο συγκεκριμένο σημείο, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, προέβη στην κατασκευή του κυκλικού κόμβου ο οποίος παραδίδεται τις επόμενες ημέρες. Στον κόμβο τοποθετούμε και ταινίες LED έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ορατότητα τη νύχτα. Σε όλο το μήκος της Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου ολοκληρώνονται τα έργα συντήρησης 10 χιλιομέτρων -προϋπολογισμού 1.500.000€- από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ η τροχαία πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους, καθώς απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων πάνω από 3,5 τόνους στην Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας από τον κόμβο Γαλήνης μέχρι τον κόμβο Βελεστίνου».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.430.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η τροποποίηση (δύο) 2 ισόπεδων κόμβων στον Πλατύκαμπο (δρόμος προς Αγιά) και στη Χλόη, μορφής σταυρού, σε κυκλικούς επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου. Ο κόμβος στον Πλατύκαμπο παραδίδεται σε περίπου μια εβδομάδα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής