O.I.Y.E: Δημοτική αρχή του ρουσφετιού και του εμπαιγμού στην Άρτα

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, για «ακραίο λαϊκισμό, απρόκλητες επιθέσεις, απειλές και χυδαία περιφρόνηση ανέργων, εργαζομένων, των σωματείων και της Ομοσπονδίας».

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η Δημοτική αρχή «οδηγεί στην πείνα και την απελπισία του μεροκάματου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τρίτεκνες, πολύτεκνες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες στον καθαρισμό σχολικών μονάδων», με μοναδικό σκοπό «την απροκάλυπτη εγκατάσταση ρουσφετολογικού συστήματος διαμοιρασμού «επιδομάτων φτώχειας» σε ανέργους, αντί μισθών για παρεχόμενη εργασία».

Στην ανακοίνωσή της τονίζει «παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε φέτος κατά 18% η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων, η Δημοτική Αρχή Άρτας εξέλαβε την αύξηση αυτή ως «ευκαιρία» ικανοποίησης «πελατειακών» της αναγκών».

Συγκεκριμένα, «αντί να προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των αιθουσών και των μισθών «πείνας», περικόπτει για δεύτερη συνεχή χρονιά αίθουσες και αποδοχές από τις σχολικές καθαρίστριες και ταυτόχρονα προχωρά σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις, βεβαίως με μισθούς πείνας κι αυτές».

Η ανακοίνωση συνεχίζει:«Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί η επιθετική συμπεριφορά του Δημάρχου Άρτας κ. Τσιρογιάννη, ο οποίος κατά τη χθεσινή ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών και της ΟΙΥΕ στο γραφείο του, ευρισκόμενος σε πλήρη αμηχανία και εκνευρισμό – προφανώς από την αποκάλυψη των «ρουσφετολογικών» του παρεμβάσεων – φωνασκούσε εναντίον των διαμαρτυρόμενων, σπρώχνοντας και απειλώντας με απόλυση όλες τις εργαζόμενες καθαρίστριες!»

Ο Δήμαρχος Άρτας, «ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι «μοιράζει πιάτα τραχανά και σε άλλους, εννοώντας προφανώς τα «αναδιανεμητικά» ρουσφέτια που κάνει μέσα από τις ξεδιάντροπες περικοπές αιθουσών και αποδοχών, στις υφιστάμενες τρίτεκνες, πολύτεκνες, μητέρες με προστατευόμενα μέλη με ειδικές ανάγκες και μονογονείς εργαζόμενες», αναφέρει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Τέλος, καλεί τους συλλόγους γονέων, τους δασκάλους και τους καθηγητές και όλη την τοπική κοινωνία της Άρτας να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του Δημάρχου και να σταθούν δίπλα στο σωματείο και τις καθαρίστριες των σχολείων, που εδώ και χρόνια προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με εξευτελιστικές αμοιβές να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία των παιδιών μας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής