Ο Γιώργος Ιωακειμίδης νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της, με ψήφους 18 και δύο λευκά επί 20 ψηφισάντων και με διάρκεια θητείας έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Ιωακειμίδης ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων, γεγονός που χαιρετίστηκε ως “επιτυχία της αυτοδιοίκησης”. Στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ., εκλέχθηκε ο Νίκος Σαράντης, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. μέχρι πριν δέκα ημέρες.

Ο νέος πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. στην σύντομη ομιλία του μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, τόνισε ότι για τον ίδιο “έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός ότι ψηφίστηκα απ΄όλες τις παρατάξεις”, επεσήμανε ότι “αυτοδιοικητικά, μπορούμε κάποιες φορές να δείχνουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μα χωρίζουν” και ολοκληρώνοντας την αναφορά του στην εκλογή του, είπε, ότι “αυτή η στιγμή είναι η κορυφαία της αυτοδιοικητικής μου πορείας, 35 χρόνια, τώρα, κι ελπίζω να μπορέσω ν΄ανταποκριθώ στις δύσκολες ευθύνες που αναλαμβάνω…”

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Γ. Ιωακειμίδης έκανε στη λειτουργία της Π.Ε.Δ.Α. Είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν μπορεί η ΠΕΔΑ να είναι μόνο οι 25 άνθρωποι του Δ.Σ. Αν δεν συσπειρώσουμε τους 66 συναδέλφους μας, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Σκοπεύω από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσω να επισκέπτομαι ένα προς ένα τους 66 συναδέλφους μας στην Αττική.
Θα τους δω, θα συζητήσω μαζί τους, θα τους εξηγήσω τι θέλουμε συλλογικά να κάνουμε, ν΄ακούσω τα δικά τους προβλήματα, να τα συγκεντρώσουμε, να τα ιεραρχήσουμε και να δουλέψουμε. Όλοι μαζί με πνεύμα συλλογικότητας…”

Η ομιλία του κ. Γ. Ιωακειμίδη ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη μιας θετικής διαπίστωσης. “Νομίζω ότι έχουμε τη μοναδική ευκαιρία ως ΠΕΔΑ να προχωρήσουμε ακόμη πιο ψηλά γιατί όλο αυτό τον καιρό που τη ζω, δεν έχουμε οξυμμένες κομματικές αντιπαραθέσεις. Διαφορετικές θέσεις έχουμε, άλλο όμως είναι αυτό, κι άλλο, οι κομματικές αντιπαραθέσεις. Πίσω από τον καθένα μας δεν κρύβεται κάποιο κόμμα που να του λέει θα κάνεις αυτό, εκείνο ή το άλλο. Άρα είναι στο δικό μας χέρι να συνθέσουμε, να προχωρήσουμε και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα.”

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής