Επίτιμος δημότης Αλίμου ο Αλέκος Φασιανός

Ο Δήμος Αλίμου τιμά τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό και τον ανακηρύσσει επίτιμο δημότη της πόλης, την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 19:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου.

PACIFIC-SUN

«Ο Αλέκος Φασιανός», σχολιάζει η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, «μυθοποίησε τη δική του καθημερινότητα και μας άνοιξε τα μάτια στην κρυμμένη γοητεία της. Ως γνήσιος «λαϊκός καλλιτέχνης» άφησε την τέχνη του να διαχυθεί, να διαδοθεί, να πλημμυρίσει και να φαιδρύνει και τη δική μας καθημερινότητα με τη ζωική της ευφορία, με την ανθηρή της γοητεία, με την αμάραντη νιότη της. H αισιοδοξία που αποπνέουν τα έργα του είναι μεταδοτική και την έχουμε ανάγκη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που εξηγεί γιατί η ζωγραφική του Φασιανού είναι τόσο λαοφίλητη».

Με την ανακήρυξη του Αλέκου Φασιανού ως επίτιμου δημότη Αλίμου κλείνει τον κύκλο της η εικαστική έκθεση «Τα Μυστικά των Εικόνων ΙΙ» – Σύγχρονοι Έλληνες Ζωγράφοι, όπου και φιλοξενήθηκε το μεγάλων διαστάσεων έργο του καταξιωμένου ζωγράφου «Ιππείς».

Με θέμα «Αλέκος Φασιανός: Ο πρίγκιπας της νεοελληνικής ευαισθησίας» θα μιλήσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Ζαχαρίας Πορταλάκης και ο Μάνος Στεφανίδης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής