Εκδήλωση για κόκκινα δάνεια από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την ΕΓΔΙΧ

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τα νέα δεδομένα πάνω στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, ώστε να προστατεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα αναλύσει ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

PACIFIC-SUN

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τα νέα δεδομένα πάνω στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, ώστε να προστατεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα αναλύσει ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο κ. Κουρμούσης θα είναι καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 18.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

Στο επίκεντρο την παρουσίασης η νέα νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ελεύθερους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις – μικρές, μεσαίες και μεγάλες – καθώς και η ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κουρμούσης θα δώσει συμβουλές πάνω στο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο), ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης θα απαντηθούν οι ερωτήσεις – απορίες που τυχόν να τεθούν από το κοινό, οι οποίες, σημειωτέον, θα ληφθούν υπ’ όψιν στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει να απλώνει μεγαλύτερη την ομπρέλα της κοινωνικής προστασίας για τους δημότες συμμετέχοντας, αυτή την φορά, στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εκστρατεία στην υπηρεσία της οποίας, θυμίζουμε, έχουν τεθεί τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών. 

Τα εν λόγω σημεία έχουν στόχο να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την προφανή αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί δίκτυο 120 Γραφείων σε όλη την Επικράτεια, με στόχο της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει σύντομα ένα τέτοιο Γραφείο και στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής