Εγκαινιάστηκε το νέο υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο Λάππα Αχαϊας

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου, γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Μαϊου, τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Λάππα, από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου.

PACIFIC-SUN

Έργο που σχεδίασε και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ. «Παραδίδουμε σήμερα ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο στη νεολαία και ελπίζουμε να γίνει ένας χώρος γνώσης και κέντρο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή», σημείωσε στην ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας.

Και συνέχισε: «Ένα όραμα για μας έγινε πράξη, με την συνεργασία του Δήμου, των τοπικών φορέων και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πάντα η συνεργασία, η συνένωση δυνάμεων και η συνεννόηση έχουν θετικά αποτελέσματα. Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε πάντα ως πρώτο στόχο να δημιουργούμε κυψέλες μόρφωσης, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις ευκαιρίες που δικαιούνται».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε και στους γενικότερους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς που αφορούν την περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το όραμά μας για την περιοχή δεν σταματά εδώ».

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στο έργο και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός υπογραμμίζοντας πως: « Όταν ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου  ευχαρίστησε όλους όσους  διαχρονικά συνέβαλαν στην ανέγερση του νέου σχολείου, ενώ παράδωσε τιμητική πλακέτα στον Απόστολο Κατσιφάρα για την συμβολή του στην αποπεράτωση του έργου.

Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η πλακέτα στο εξής θα κοσμεί τα γραφεία της Περιφέρειας και υποστήριξε πως ανήκει σε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων με το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας, αλλά και ξενάγηση από τους εκπαιδευτικούς στους χώρους του νέου διδακτηρίου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Pρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τρύφωνας Φωτόπουλος και Διονύσης Μαυρόγιαννης, αντιδήμαρχοι, πρώην στελέχη της δημοτικής αρχής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων κ.α.

Το έργο
Το νέο Δημοτικό Σχολείου του Λάππα είναι συνολικής δυναμικότητος 150 μαθητών. Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται από το κτίριο του διδακτηρίου (ισόγειο, α’ όροφο και τμήμα υπογείου) και το κτίριο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο και τμήμα υπογείου).

Στο κτήριο του σχολείου υπάρχουν οι αίθουσας διδασκαλίας, τα γραφεία των διδασκάλων, αίθουσες φυσικής – Χημείας, αίθουσα εστίασης προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί και ως ημερήσιο αίθουσα ελέγχου των συστημάτων, εργαστήρια, τουαλέτες, WC  ΑΜΕΑ, και αποθηκευτικοί χώροι.

Το εμβαδόν του κυρίως σχολείου είναι 1.304,20 τ.μ. Το κτήριο όπου θα στεγάζεται η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  είναι ανεξάρτητο και έχει εμβαδόν 375,84 τ.μ.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποτελείται από πολυχώρο εκδηλώσεων με σκηνή και σε ανεξάρτητο τμήμα υπάρχει βιβλιοθήκη. Στα δύο ημιυπόγεια του κτηρίου θα λειτουργούν τα γραφεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, γραφείο ιατρού, τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων είναι πλήρως κλιματιζόμενη και αεριζόμενη με σύγχρονα συστήματα κλιματισμού και αερισμού.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής