Δήμος Θεσσαλονίκης: Τρέλα που πρέπει να σταματήσει η επίσχεση εργασίας του ΟΑΣΘ

Με αφορμή την επί εννέα ημέρες συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία τονίζει ότι «η τρέλα αυτή πρέπει να σταματήσει», γιατί όπως επισημαίνει «έχει φτάσει την πόλη και τους Θεσσαλονικείς στο απροχώρητο».

PACIFIC-SUN

Με αφορμή την επί εννέα ημέρες συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία τονίζει ότι «η τρέλα αυτή πρέπει να σταματήσει», γιατί όπως επισημαίνει «έχει φτάσει την πόλη και τους Θεσσαλονικείς στο απροχώρητο».

«Οι εργαζόμενοι δικαιούνται, βεβαίως, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Δεν δικαιούνται όμως να κρατούν όμηρο μια ολόκληρη πόλη. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διεκδικήσει κανείς τα δικαιώματά του, αναζητώντας και κοινωνικές συμμαχίες, που έως τώρα δεν τις επιδίωξε», αναφέρει ο Δήμος Θεσσαλόνικης.

«Η επί εννέα συνεχείς ημέρες επίσχεση εργασίας δεν υποδεικνύει ούτε κοινωνική ευαισθησία ούτε και συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που θα έπρεπε να διακατέχει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού αλλά επιδοτούμενου ΟΑΣΘ που σε μονοπωλιακές συνθήκες έχει αναλάβει το συγκοινωνιακό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πόσω μάλλον που υπάρχουν επίσημες διαβεβαίωσεις ότι το ποσό που επιδικάστηκε στον ΟΑΣΘ με τη διαδικασία της Διαιτησίας είναι θέμα χρόνου να μπει στους λογαριασμούς του Οργανισμού», προσθέτει.

Για την προτάσεις που κάνει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι «προβαίνει σε προτάσεις τώρα που “ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι” και έχει εξαγγελθεί η θέση σε εκκαθάριση του Οργανισμού» και τονίζει ότι «θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει πράξει εδώ και καιρό που αδυνατεί να καταβάλει τις υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και προμηθευτές, ώστε να μην συμβάλλει και αυτή στην ομηρία και στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει λέγοντας ότι «οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλο χωρίς το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν».

Τέλος, ο Δήμος καλεί την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να επεξεργαστούν από κοινού με τους φορείς της πόλης έναν σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης, δεδομένου ότι τα προβλήματα του Οργανισμού δεν φαίνεται να επιλύονται, ακόμη και μετά την καταβολή των δεδουλευμένων των τελευταίων μηνών που θα οδηγήσουν σε άρση της επίσχεσης εργασίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής