Αναχρηματοδότησε το δάνειό του ο Δήμος Πειραιά

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η σύμβαση για την αναχρηματοδότηση του δανείου του Δήμου Πειραιά, η οποία χαρακτηρίζεται από τη δημοτική αρχή ως μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

PACIFIC-SUN

Ο Δήμος Πειραιά έχει δάνειο 129.512.586,66 ευρώ και τοκοχρεολυτική ετήσια δόση 8.959.185,47 ευρώ για 29 χρόνια και με τη νέα σύμβαση πέτυχε μείωση του επιτοκίου από 6,02% σε 4,3% συν Euribor, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ετήσιας τοκοχρεολυτικής δόσης στο ποσό των 7.224.196 ευρώ και αποπληρωμή δανείου σε 35 χρόνια.

Από αυτά τονίζει ο Δήμος ότι είναι φανερό πως «ο Δήμος κερδίζει προς όφελος των δημοτών κάθε χρόνο το ποσό του 1.734.989,47 ευρώ και ενώ θα πίστευε κανείς ότι με την αύξηση του χρόνου αποπληρωμής από 29 σε 35 χρόνια θα είχαμε και αύξηση στο συνολικό ποσό που θα κατέβαλε, λόγω της μείωσης του επιτοκίου ο Δήμος θα πληρώσει 7.000.000 ευρώ λιγότερα από ότι θα πλήρωνε».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το χρέος που παραλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014, το οποίο άγγιζε τα 130.000.000 ευρώ, αποτελούσε μια «θηλιά» στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά, αποτέλεσμα του δανεισμού προηγούμενων ετών, οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια τον Δήμο σε αδιέξοδο. Μετά από συνεχείς συζητήσεις με όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους αρμόδιους Υπουργούς τα τελευταία 3 χρόνια, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, καθώς η αναχρηματοδότηση του δανείου επιφέρει σημαντικό όφελος, το οποίο θα αξιοποιηθεί επ΄ ωφελεία των δημοτών και της πόλης μας. Δεν μου αρέσει να πανηγυρίζω. Όπως γνωρίζετε, για εμάς το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Πειραιά αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Έχουμε περιορισμένα μέσα τα οποία θα εξαντλήσουμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, προκειμένου να καταφέρουμε να απεγκλωβιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο Δήμος από την οικονομική ασφυξία».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής