Φρένο στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και συμπαράστασης σε όσους πλήττονται από αυτή την δοκιμασία εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής.

PACIFIC-SUN

Το ψήφισμα ζητά «την άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών» καθώς, όπως διαπιστώνει το Δ.Σ., «ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» θα σημάνει όχι σε συμβολικό αλλά σε πραγματικό επίπεδο, την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και θα κλονίσει σοβαρά το κοινό περί δικαιοσύνης αίσθημα».

Αναλυτικά το ψήφισμα: «Με αφορμή τους επικείμενους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εκδίδει το παρόν Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και Συμπαράστασης. Με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους επίσημους και ανεπίσημους φορείς και πρώτα απ’ όλα  με όλες τις μικρές και αδύναμες φωνές των συμπολιτών μας, που ζητούν την άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι  εποχές δεν ενδείκνυνται ούτε για πολιτική καπήλευση, ούτε για εύκολους λαϊκισμούς. Γιατί, δυστυχώς, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Και τα γεγονότα που βιώνει η χώρα μας για πάνω από μία πενταετία, είναι οικονομικά αμείλικτα και κοινωνικά καταστροφικά. Μέσα σ’ αυτό το συνεχόμενο σπιράλ καταστροφής, ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» θα σημάνει όχι σε συμβολικό αλλά σε πραγματικό επίπεδο, την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και θα κλονίσει σοβαρά το κοινό περί δικαιοσύνης αίσθημα.

Για τους λόγους αυτούς:
• Ζητούμε απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και την ύστατη στιγμή, να επιτρέψουν στους συμπολίτες μας που πλήττονται από την συνεχώς διογκούμενη οικονομική και κοινωνική κρίση, να διατηρήσουν την ελπίδα της αξιοπρέπειας και της ανάκαμψης, να διατηρήσουν την φλόγα της ελπίδας μέσα στο ίδιο το σπιτικό τους.

• Ζητούμε να σταματήσει οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης πλειστηριασμού σε δάνεια πρώτης κατοικίας και να ανασταλεί κάθε πληρωμή για όσο διάστημα διαρκεί αποδεδειγμένα η οικονομική κρίση των οφειλετών.

• Δηλώνουμε την πλήρη πολιτική, νομική  και κοινωνική μας υποστήριξη στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και τους πληττόμενους.

•Ζητούμε από την Ένωση Συμβολαιογράφων να αρνηθεί τη συμμετοχή της στις σχετικές διαδικασίες. Το ίδιο και από την  Ομοσπονδία των Εφοριακών Υπαλλήλων.

• Κοινοποιούμε το παρόν ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Περιφέρεια Αττικής, στον τοπικό και πανελλαδικό Τύπο, καθώς και στο διαδίκτυο.»

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς δεν το ψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υλοποιεί και πρόγραμμα συμβουλευτικής με δωρεάν νομικές και οικονομικές συμβουλές από ειδικούς για όσους Ηρακλειώτες κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής