Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεζ υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και συζήτησαν την πρότασή του για την οργάνωση έκθεσης προς τιμήν του φιλέλληνα Φραντσίσκο ντε Μιράντα.

PACIFIC-SUN

Τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεζ υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και συζήτησαν την πρότασή του για την οργάνωση έκθεσης προς τιμήν του φιλέλληνα Φραντσίσκο ντε Μιράντα.

Ο Μιράντα ήταν μια στρατιωτικής προσωπικότητας της Βενεζουέλας, που συμμετείχε σε όλους τους μεγάλους πολέμους και είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, μελετώντας τον αρχαίο πολιτισμό της. Με την ευκαιρία αυτή οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην ανάγκη για άλλες συνεργασίες.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε μεταξύ άλλων «Η πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση ανήκει στον πρέσβη της Βενεζουέλας. Κάναμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Υπήρξε μια πρόταση για έναν σημαντικό άνθρωπο της Βενεζουέλας τον Φραντσίσκο ντε Μιράντα, ο οποίος στη διαδρομή του πριν από δύο περίπου αιώνες, πέρασε και από τη χώρα μας και από την πόλη μας και έχει αναφερθεί με καλά λόγια για τον Πειραιά και φυσικά και για τη χώρα. Φέτος συμπληρώθηκαν διακόσια χρόνια από το θάνατό του κι έγινε μία έκθεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Η πρόταση του κ. πρέσβη ήταν να φιλοξενηθεί αυτή η έκθεση και στον Δήμο Πειραιά. Με χαρά την αποδεχθήκαμε και προτείναμε τη Δημοτική Πινακοθήκη».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής