Στηρίζει το ΠΕΣΥ Αττικής την υποψηφιότητα της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021

Ψήφισμα στήριξης της υποψηφιότητας της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

PACIFIC-SUN

Ψήφισμα στήριξης της υποψηφιότητας της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Στο ψήφισμα τονίζεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:
«Η Ελευσίνα διαθέτει ακριβώς τα χαρακτηριστικά εκείνα που της επιτρέπουν να αναδειχθεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο αρχαιολογικός της χώρος και το μουσείο του παραμένουν από τους σημαντικότερος πολιτιστικός χώρους της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης ως φυσικό λιμάνι κοντά στην Αθήνα, από τα τέλη του 19ου αιώνα γίνεται ο κατεξοχήν τόπος βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, με πληθυσμό, σήμερα, 30.000 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου ξεπερνά τις 100.000.

Οι πολιτιστικές διαδρομές της Ελευσίνας παραμένουν ανεξίτηλες στο χθες και στο σήμερα. Δεν έσβησαν από την εγκληματική περιβαλλοντική υποβάθμιση που έχει υποστεί η πόλη εξαιτίας του βιομηχανικού της παρελθόντος, στο όνομα του κέρδους. Η Ελευσίνα είναι η πόλη εκείνη, με παρελθόν και μέλλον που μπορεί να στείλει το μοναδικό μήνυμα συνύπαρξης και υπέρβασης των αγκυλώσεων του παρόντος. Η Ελευσίνα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ένα βιώσιμο πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας».

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής