Στην κορυφή των βραβείων του δικτύου Eurocities το συνΑθηνά

Μια σημαντική διεθνή επιτυχία σημείωσε το συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων αποσπώντας το βραβείο καινοτομίας στην ετήσια τελετή των Eurocities Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.

PACIFIC-SUN

Το συνΑθηνά είναι η πλατφόρμα δικτύωσης, που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων με τις ομάδες πολιτών της Αθήνας, ενώ τo Eurocities είναι το δίκτυο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και απαριθμεί περισσότερα από 130 μέλη. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Sharing Cities».

Έχοντας προκριθεί στους τρεις φιναλίστ της τελικής φάσης του διαγωνισμού από τον Ιούλιο της φετινής χρονιάς, το συνΑθηνά, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «καινοτομία» για την πρωτοβουλία του να συλλέγει και να αξιολογεί τις καλές πρακτικές των ενεργών πολιτών και στη συνέχεια να τις αξιοποιεί ως μοχλούς θετικής αλλαγής στην πόλη και στην διοίκησή της.

Πλάι στην Αθήνα, διαγωνίστηκαν επίσης η Γλασκώβη με το project «Co-operative Glasgow», ένα πρόγραμμα αναδιανομής των δυνάμεων και των ευθυνών για τις δημόσιες υπηρεσίες ανάμεσα στους πολίτες και στον δήμο της Γλασκώβης, καθώς και η Ουτρέχτη με το project «Solar Car Charging», μια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στην τροφοδότηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην ορθότερη αναδιανομή της ενέργειας στην πόλη της Ουτρέχτης.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία και δικαίωσή μας να συστήσουμε ειδική αντιδημαρχία για τη διασύνδεση με τις πιο δυναμικές, δημιουργικές και δραστήριες ομάδες πολιτών της Αθήνας», δήλωσε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «μόνο με την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών, η πόλη μπορεί να γίνει πιο φιλική και βιώσιμη».

Το βραβείο παρέλαβε η αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας Αμαλία Ζέπου και ο υπεύθυνος του προγράμματος Χάρης Μπίσκος, παρουσιάζοντας την καινοτόμο δράση του συνΑθηνά με το παρακάτω video:

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής