Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στα λατομεία Μαρκοπούλου

Συνεχίζεται η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στην περιοχή των ανενεργών λατομείων (θέση Μερέντα) του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διέθεσε στο Πυροσβεστικό Σώμα δύο φορτηγά οχήματα καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα βαρέως τύπου (ερπυστριοφόρο) για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης, ενώ στελέχη της βρίσκονται σε επικοινωνία με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών. Επίσης η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας διενήργησε αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος, συγκλήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου. 

Στη σύσκεψη τονίστηκε τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου όσο και την κ. Τσούπρα η αναγκαιότητα ταχύτερης αντιμετώπισης του συμβάντος ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι ενδεχόμενες συνέπειες στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία. Μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση των διαθέσιμων μέσων και από τους όμορους Δήμους με την αποστολή τις επόμενες ημέρες επιπρόσθετων φορτηγών και μηχανημάτων έργου.

Τέλος ζητήθηκε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με πιθανά αίτια πρόκλησης του συμβάντος και τονίστηκε από εκπροσώπους της ότι υπάρχει σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία.

Η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία αντιμετώπισης του συμβάντος, συνδράμοντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής