Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας Σχολικού Πληθυσμού στον Δήμο Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας Σχολικού Πληθυσμού» σε σχολεία της περιοχής του, μετά την έγκριση του αιτήματός του από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

PACIFIC-SUN

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Υγειονομικών Μονάδων αρμοδιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και περιλαμβάνει προληπτικές εξετάσεις σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν οδοντιατρική εξέταση, έλεγχο οπτικής οξύτητας, έλεγχο μυοσκελετικού συστήματος, παχυσαρκίας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα υγιεινής διατροφής, καπνίσματος, στοματικής υγιεινής, σχολικού εκφοβισμού κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά από τον Δήμο Ιλίου το προηγούμενο σχολικό έτος, ύστερα από πρόταση του Δήμου προς τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Υλοποιήσαμε, για πρώτη φορά, πέρυσι το πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας για τους μαθητές των σχολείων μας και την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά. Είναι μια σημαντική κατάκτηση του Δήμου μας. Συνεχίζουμε και φέτος το πρόγραμμα, γιατί η υγεία των παιδιών είναι πάνω απ’ όλα. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη της υγείας, που αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής