«Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» η Ελευσίνα

«Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» ανακηρύχτηκε η Ελευσίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θα «μοιραστεί» τον τίτλο της με τις πόλεις Νόβισαντ της Σερβίας και Τιμιοσοάρα της Ρουμανίας.

PACIFIC-SUN

Η πρόταση της Ελευσίνας με τίτλο «Μετάβαση στην EUphoria», εστίασε στην ποιοτική αναβάθμιση που μπορούν να παράγουν οι τέχνες και ο πολιτισμός εφόσον τεθούν στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.

«Η “EUphoria” αποτελεί  μια προσπάθεια να συνδέσουμε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας με την τέχνη και τον πολιτισμό, αντιμετωπίζοντας υπό ένα νέο πρίσμα τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας· περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές. Η “EUphoria” δεν είναι απλώς μία ιδέα: είναι τρόπος σκέψης και δράσης, νοοτροπία και λειτουργία. Γι’ αυτό τρέφεται και δυναμώνει από την ουσιαστική συμβολή των ανθρώπων, γίνεται ρεύμα και κίνημα», σημείωσαν στον φάκελο της υποψηφιότητάς τους.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας δήλωσε: «Η δουλειά τώρα αρχίζει. Πρέπει όλοι μαζί – Δημοτική Αρχή και πολίτες να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης υποχρέωσης που αναλάβαμε. Να φέρουμε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο την Ελευσίνα και να αποδώσουμε στην πόλη αυτά που αξίζουν. Θερμά συγχαρητήρια και στις άλλες δύο συναγωνίστριες πόλεις για τον αγώνα που διεξήγαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας».

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς:

  • Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την άψογη και διαφανή διαδικασία
  • Το Υπουργείο Πολιτισμού για την οργάνωση της διαδικασίας
  • Την Περιφέρεια και όλους τους Δήμους της Αττικής που στηρίζουν την υποψηφιότητα
  • Τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Τον επιχειρηματικό κόσμο και τις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν έμπρακτα και συμμετέχουν στην προσπάθεια
  • Το Εργατικό Κέντρο και το ανθρώπινο δυναμικό της Ελευσίνας
  • Τους Συλλόγους, τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης που στήριξαν την υποψηφιότητα
  • Τους 150 εκπροσώπους του επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και ακαδημαϊκού χώρου που πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ελευσίνας
  • Όλους τους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συνεργάστηκαν μαζί μας για τη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος
      • Την ομάδα του Eleusis 2021 που διαμόρφωσε το φάκελο υποψηφιότητας και έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για την προώθηση της ιδέας και τελική επιτυχία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής