Ο Δήμος Αιγάλεω απαντάει για τα αδέσποτα ζώα

Απάντηση στις καταγγελίες φιλόζωων για την απομάκρυνση τριών “σπιτιών” σκύλων από δημόσιους χώρους στην περιοχή του Άνω Λιούμη, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αιγάλεω.

PACIFIC-SUN

«Επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξαν συκοφαντικές και ανακριβείς αναφορές στο διαδίκτυο, σχετικά με τη συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας και κυρίως τους ζωόφιλους τα εξής», αναφέρει ο Δήμος Αιγάλεω.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Η ευαισθησία του Δήμου μας σ’ αυτό το θέμα αποδεικνύεται από την όλη δράση μας απέναντι στα αδέσποτα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και συγκεκριμένα:

Μόνο κατά το διάστημα του έτους 2016 μεριμνήσαμε μέσω του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά, του οποίου είμαστε μέλος, να προβούμε σε 34 εμβολιασμούς, 30 στειρώσεις, 48 περιθάλψεις και 37 ελέγχους επιθετικότητας σε σύνολο 121 περιπτώσεων αδέσποτων σκύλων (αναλυτικά στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

Επειδή όμως ως Διοίκηση υποχρεούμαστε και οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον και να μεριμνούμε για τη δημόσια υγεία, είναι κατανοητό ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε δημόσιους χώρους να τοποθετούνται αυθαίρετες, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατασκευές για την “προστασία” των αδέσποτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σχετικά με την απομάκρυνση των τριών “σπιτιών” σκύλων από δημόσιους χώρους στην περιοχή του Άνω Λιούμη, βεβαίως και κατανοούμε την ευαισθησία συμπολιτών μας να προστατευθούν αδέσποτα κατά τις ημέρες του παγετού, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μόνιμη εγκατάσταση αυτών και πιθανόν και άλλων σε δημόσιους χώρους. Και ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις να τα απομακρύνουν, αφού πέρασαν οι μέρες του παγετού και δεν υπήρξε ανταπόκριση, τότε μόνο προβήκαμε στην απομάκρυνσή τους.

Δυστυχώς η αντίδρασή τους στην ενέργειά μας αυτή είναι αδικαιολόγητη, τόσο γιατί αποζημιώθηκαν για την καταστροφή των “σπιτιών” όσο και γιατί συμφωνήσαμε στη συνάντηση που έγινε, ότι ο Νόμος δεν επιτρέπει την τοποθέτηση κατασκευών σε δημόσιους χώρους και ο Δήμος αναλαμβάνει σε έκτακτες συνθήκες, μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, να τα μεταφέρει με ίδια μέσα σε προφυλαγμένο χώρο μετά από ειδοποίησή τους».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

1 σχόλιο

  1. Καλά τα λες αλλά θα ήταν καλύτερα να μεριμνίσετε για έναν χώρο που θα μπορεί να φιλοξενή αδέσποτα με σεβασμό σε αυτά στο περιβάλον και στους οικίους κατοίκους. Έτσι και μόνο έτσι θα αποδείξετε την ευαισθισία σας.

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής