Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.

PACIFIC-SUN

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης συναντήθηκε με την υπεύθυνη του προγράμματος περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ Σ. Κορωναίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης και οι πρόεδροι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Παρασκευοπούλου και κ. Εγκολφόπουλος, αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι «η διαλογή στην πηγή προχωρεί και στα σχολειά μας, γιατί από κει και μόνο μπορούμε να επιτύχουμε τα πιο σημαντικά και μακροχρόνια αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Αλέξη Μαυραγάνη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής α΄ βαθμού κ. Παρασκευοπούλου και της Σχολικής Επιτροπής β’ βαθμού κ. Εγκολφόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΣΔΝΑ επισκέφτηκαν το 3ο & 5ο δημοτικό και το 2ο γυμνάσιο, όπου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες παρουσιάσεις στους μαθητές από τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στη χωριστή διαλογή του χαρτιού για επαναχρησιμοποίηση και ευρύτερα στην εμπέδωση της κουλτούρας και των πρακτικών της ανακύκλωσης που μπορούν να ωφελήσουν τα μέγιστα τον τόπο.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής