Νέο γήπεδο στη Ραφήνα από την Περιφέρεια Αττικής  

Την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ραφήνας» δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης.

PACIFIC-SUN

Την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ραφήνας» δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης.

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ με που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η κατασκευή του νέου Γηπέδου στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή Διάκου Μάνδρες, έχει ως στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών άθλησης των πολιτών και τη διεξαγωγή των αγώνων και των προπονήσεων των ομάδων σε πιο εκσυγχρονισμένο χώρο.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία συνθηκών ελεύθερης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλλει επίσης στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής, η κυκλοφορία της οποίας είναι ήδη επιβαρυμένη από τη λειτουργία του λιμένα, καθώς και από το γεγονός ότι το υφιστάμενο γήπεδο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Το έργο αποβλέπει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την εκπομπή των καυσαερίων των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και στην αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, καθώς το υπάρχον γήπεδο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου με βάση τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών εγκεκριμένων από τη FIFA.

Ακολούθως, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση γύρω από το γήπεδο της πλήρους υπόβασης του στίβου 400 μέτρων και έξι διαδρομών (χωρίς την τελική επιφάνεια, η οποία θα κατασκευαστεί σε επόμενο στάδιο), την κατασκευή εγκατάστασης υπαίθριου ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, την κατασκευή της υπόβασης για τον χώρο στάθμευσης οχημάτων, καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη φύτευσή του.

Tο έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής