Κεντρικός σχεδιασμός για την προώθηση και προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό

Μέσα από τον νέο ενιαίο σχεδιασμό επιδιώκεται η ενδυνάμωση και η αποτελεσματικότερη προώθηση της Αθήνας- Αττικής ως κορυφαίος προορισμός city-break στον παγκόσμιο χάρτη.

PACIFIC-SUN

Μέσα από τον νέο ενιαίο σχεδιασμό επιδιώκεται η ενδυνάμωση και η αποτελεσματικότερη προώθηση της Αθήνας- Αττικής ως κορυφαίος προορισμός city-break στον παγκόσμιο χάρτη. Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια θα υλοποιηθεί το 2017 και σε διάστημα δύο ετών.

Σε κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκε το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα από το  υπουργείο και τον ΕΟΤ σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων και με την συμβολή και υποστήριξη όλων των φορέων του τουρισμού.

Στόχος είναι η προώθηση και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της ως μοναδικού προορισμού city break με την  δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων και αποκλειστικών προσφορών σε τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα (πχ. ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια), ενώ με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε θέματα αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, συστήνεται ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, και όλων των συμμετεχόντων φορέων. Ο επιχειρησιακός και επικοινωνιακός σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού ξεκινάει από την Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο  να εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους προορισμούς city-break της χώρας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης, συνεργάτης της εκτελεστικής γραμματείας και το Δήμο Αθηναίων η Μαρία Λογοθέτη, Διευθύντρια του Γραφείου Δημάρχου και πρόεδρος της ΕΑΤΑ Α.Ε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής