Ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Κρήτη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης) στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συνδιοργανώνει εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί.

PACIFIC-SUN

Με σύνθημα «ΟΧΙ  στην βία κατά των γυναικών-ΝΑΙ σε μία κοινωνία μη-αποδοχής απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία και στην βία γενικότερα- ΝΑΙ  σε μία δημοκρατική κοινωνία ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες, χωρίς διακρίσεις, μην μένεις αμέτοχος – μην μένεις αμέτοχη»,  πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Αγ. Νικόλαο.

Ειδικότερα σήμερα στο Ηράκλειο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στη πλ. Ελευθερίας, από νωρίς το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι λειτουργεί περίπτερο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της ΠΕΠΙΣ Κρήτης, του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου και τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, όπου εκπρόσωποι τους μοιράζουν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.

Σε δηλώσεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς για την σημερινή ημέρα, ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που με απόφαση του εντάχθηκε και διασφαλίστηκε στο ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 η δαπάνη λειτουργίας των τεσσάρων δομών που δραστηριοποιούνται στον τομέα υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας, υπό την αιγίδα των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Μάλιστα με την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης διασφαλίστηκε η λειτουργία των δομών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής