Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 764.420,69 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

PACIFIC-SUN

Οι παρεμβάσεις αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, με τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Νέας Σμύρνης.

Το κτίριο κατασκευάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 1975 ως ανοικτό κολυμβητήριο και ακολούθως, το 1992 τοποθετήθηκε οροφή και περιμετρικά τοιχοποιία και μετατράπηκε σε κλειστό κολυμβητήριο.

Επιθεωρήθηκε κατά την καλοκαιρινή περίοδο για την ενεργειακή του κατάταξη και τις ψυκτικές και θερμικές του απώλειες, και κρίθηκε αναγκαία η εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας, νέα μόνωση οροφής και μόνωση κτιρίου λεβητοστασίου / αποδυτηρίων, κατάργηση παλαιών λεβήτων και εγκατάσταση νέου λέβητα αερίου υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση συστήματος Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ), εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης σε όλους τους χώρους κ.ά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής