Εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης αειφόρου ενέργειας του Δήμου Πειραιά

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε μετά από αυστηρό έλεγχο, από τις υπηρεσίες υποστήριξης του Συμφώνου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια πληρότητας και ποιότητας.

PACIFIC-SUN

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε μετά από αυστηρό έλεγχο, από τις υπηρεσίες υποστήριξης του Συμφώνου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς πληροί όλα τα κριτήρια πληρότητας και ποιότητας.

Με την έγκριση αυτή, ο Δήμος Πειραιά συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των 6.200 ευρωπαϊκών πόλεων – όντας και ένας εκ των 128 Δήμων της Ελλάδας – που διαθέτουν εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην Εθελοντική Πρωτοβουλία της ΕΕ «Σύμφωνο των Δημάρχων», την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση, στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους, σκοπεύοντας να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή του στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία, ο Δήμος Πειραιά σε συνδυασμό με την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TRACE, προχώρησε στην εκπόνηση Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας – ΣΔΑΕ, στο οποίο περιγράφονται το ανθρακικό αποτύπωμα του Δήμου αλλά και οι επιμέρους στόχοι και τα συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Με βάση τα στοιχεία των άμεσων και έμμεσων ενεργειακών καταναλώσεων που συλλέχθηκαν, το ΣΔΑΕ που εκπονήθηκε, προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης που θα επιφέρουν αυτή την μείωση και αφορούν τον οικιακό και τριτογενή τομέα, τα οχήματα και τις μεταφορές, τα δημοτικά κτίρια και το δημοτικό φωτισμό και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

Αναλυτικά το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας του Δήμου Πειραιά όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμφώνου των Δημάρχων εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής