Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο της ευρύτερης και συνεχούς καμπάνιας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

PACIFIC-SUN

Κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων με την συμβολή εθελοντών οδοντιάτρων, επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τις σχολικές αίθουσες για να ελέγξουν την κατάσταση των δοντιών των μικρών μαθητών, ύστερα από την σχετική συναίνεση, βέβαια, των γονιών τους.

Οι όποιες παρατηρήσεις καταγράφονται σε ειδική φόρμα η οποία, εμπιστευτικά, παραδίδεται στους κηδεμόνες για να πληροφορηθούν εάν η κατάσταση των δοντιών των παιδιών τους είναι σε καλό επίπεδο ή εάν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και παρέμβασης από τον προσωπικό τους οδοντίατρο.

Ο οδοντιατρικός έλεγχος αφορά, σε αυτή την φάση, τους μαθητές της πρώτης δημοτικού καθώς τα παιδιά των υπολοίπων τάξεων εξετάστηκαν μόλις λίγους μήνες πριν, με την ολοκλήρωση του προηγούμενου κύκλου του προγράμματος. Τα τσεκ απ ξεκίνησαν από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής και το επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν σε όλα τα δημοτικά της πόλης.

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει δημιουργήσει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας που εκτείνεται σε όλες της ηλικίες των Ηρακλειωτών. Στα παιδιά η παρέμβασή μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού, εκτός από αυτή καθ’ αυτή τη σημασία ενός ιατρικού ελέγχου, τα μαθαίνουμε να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή», επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής