Διεύρυνση ωραρίου στη λεωφορειακή γραμμή 640 ζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Την επέκταση της διάρκειας λειτουργίας της τοπικής λεωφορειακής γραμμής 640 ζητά, με επιστολή του, από τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών αλλά και των υπολοίπων πολιτών που κινούνται στην πόλη δίχως αυτοκίνητο, ο Δήμος προτείνει την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της γραμμής για κάποιες επιπλέον ώρες, πέραν του υφιστάμενου χρονικού ορίου του τελευταίου δρομολογίου, δηλαδή 22.35 τις καθημερινές ημέρες και 20.20 τα Σαββατοκύριακα.

Ένας επιπλέον, καίριος λόγος για το αίτημα, όπως αναφέρει ο Δήμος στην επιστολή του, είναι ότι η διευρυμένη λειτουργία της γραμμής 640 επέχει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη μείωση της κυκλοφορίας ειδικά στην περιοχή του κέντρου, από όπου περνάει το λεωφορείο για να συνδέσει τις γειτονιές της πόλης με τον τοπικό σταθμό ΗΣΑΠ.

Και αυτό γιατί απώτερος στόχος, θυμίζουμε, είναι η πεζοδρόμηση των οδών γύρω από την πλατεία για τη διάθεσή τους αποκλειστικά στους πεζούς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλάνο που έχει ήδη μπει μπροστά με την επέκταση των χώρων πρασίνου της πλατείας και τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Μελίνας Μερκούρη, στην οδό Ναρκίσσων – μεταξύ άλλων και για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του λεωφορείου του ΟΑΣΑ.

Άλλωστε, η επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 640 για περισσότερες ώρες αποτελεί και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης οι οποίοι, με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν ισχυρότερο κίνητρο για την ελάττωση της χρήσης του προσωπικού τους Ι.Χ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής