Δήμος Ιλίου: Απαλλαγές για περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στη διεύρυνση μέτρων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους πολίτες προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου.

PACIFIC-SUN

Με την απόφαση του Συμβουλίου επανακαθορίστηκαν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Ιλίου, οι οποίες θα υπαχθούν στη μείωση ή απαλλαγή από δημοτικούς φόρους και τέλη, εντάσσοντας σε αυτές, εκτός των άλλων, τις τρίτεκνες οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους.

Για την υλοποίηση των παραπάνω, προηγήθηκε κάλεσμα προς στους ενδιαφερόμενους για υπαγωγή στις ελαφρύνσεις. Με τον επανακαθορισμό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και με το πάγωμα των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για το 2017, ο Δήμος Ιλίου στοχεύει στην ανακούφιση ακόμη περισσότερων πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να στηρίξουμε τους πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της δύσκολης συγκυρίας. Προσεγγίζουμε το ζήτημα με μεγάλη ευαισθησία, προσπαθώντας παράλληλα, να είμαστε δίκαιοι και να ωφελούνται εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας εκείνος που έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, σε αυτήν την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, παρά τις δυσκολίες που και η ίδια αντιμετωπίζει.»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής