Δήλωση Δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας & Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, για την παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στους Δήμους

Οι δήμαρχοι Αλίμου, Α. Κονδύλης, Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γ. Κωνσταντέλλου, έκαναν την παρακάτω δήλωση για την παραχώρηση εκτάσεων του παραλιακού μετώπου στους τρεις Δήμους.

PACIFIC-SUN

«Στη συνάντησή μας σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το κράτος στους Δήμους μας.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία Κράτους – Αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμο, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής