Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Αιγάλεω, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω» από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου.

PACIFIC-SUN

Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω» όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την ιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, επιστρέφοντας μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγάλεω που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην πλατεία Εσταυρωμένου.

Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω» περιλαμβάνει, διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Αιγάλεω, καθώς και διοργάνωση happenings στο χώρο του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια της Γιορτής Ανακύκλωσης αλλά και τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές της Γιορτής Ανακύκλωσης.

Στο διαγωνισμό Ανακύκλωσης υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.

Επιπρόσθετα, το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσει, επιπλέον, ένα ταξίδι 4 ημερών στην Αράχωβα, για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος, με διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πλήρη διατροφή, επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών.

Στην περίπτωση που το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το επιπλέον μεγάλο δώρο θα είναι ένα ποδήλατο για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος, μια επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, αναμνηστικό δώρο από το Μουσείο και μια σημαντική περιβαλλοντική δράση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής