Βιωματική εκπαιδευτική δράση «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί»

Για τρίτη εκπαιδευτική χρονιά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αμαρουσίου, ξεκίνησαν την υλοποίηση προγράμματος βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων εκτός του χώρου των Παιδικών Σταθμών, με σκοπό να ενισχύσουν την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να δημιουργήσουν και να κοινωνικοποιηθούν.

PACIFIC-SUN

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τα προνηπιακά τμήματα και των 11 Παιδικών Σταθμών στο κτήμα Μάρκου στην Παλλήνη, όπου παρακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «απ’ τ’ αμπέλι …….στο κρασί».

Η δράση περιλάμβανε:  Επίσκεψη στον ειδικά διαμορφωμένο αμπελώνα, αναπαράσταση μαζέματος σταφυλιών  Γνωριμία με το παραδοσιακό πατητήρι και αναπαράσταση σταφυλιών με την συνοδεία παραδοσιακής παιδικής μουσικής για τον τρύγο.

Ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου, γνωριμία με τα παραδοσιακά εργαλεία του τρύγου και της παραγωγής κρασιού. Παρακολούθηση θεατρικού δρώμενου με τον μύθο του βασιλιά Οινέα για την προέλευση του σταφυλιού και του οίνου.

Στη δράσεις συμμετείχαν τα παιδιά από τους Σταθμούς: 1ος και 2ος Κοκκινιάς, Σωρού, Στουντίου, Κέντρου, Ν. Τέρματος, 1ος Αγίων Αναργύρων, Εργατικών Κατοικιών, Αγίας Φιλοθέης, Αναβρύτων και Πολυδρόσου. Τα παιδιά συνόδευσαν οι υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών, οι παιδαγωγοί και η προϊσταμένη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Μαρία Κάββουρα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής