Ανταποκρίθηκαν οι γυναίκες στο κάλεσμα για δωρεάν εξέταση μαστογραφίας

Πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα η δωρεάν εξέταση μαστογραφίας στον Πειραιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και το ΕΔΔΥΠΠΥ.

PACIFIC-SUN

Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, υποδέχθηκε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, στην κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι οποίες υποβλήθηκαν σε έλεγχο μαστογραφίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε να στηρίζουμε ομάδες πολιτών  που είναι οικονομικά αδύναμοι -και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί οι συνδημότες μας-δεχθήκαμε μια πρόταση από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την οποία αποδεχθήκαμε αμέσως, έτσι ώστε από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο, να παρέχουμε δωρεάν έλεγχο μαστογραφίας, σε οικονομικά ασθενείς γυναίκες  που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε άλλες δομές.

Ο καρκίνος του μαστού, είναι η μάστιγα του αιώνα. Ξέρουμε πόσες γυναίκες ταλαιπωρούνται από τον καρκίνο του μαστού. Θεωρώ ότι είναι μια καλή πρωτοβουλία και μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να την επαναλάβουμε και για άλλες εξετάσεις. Προσπαθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμαστε με φορείς, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από τις γυναίκες της πόλης μας, οι οποίες αποκόμισαν αυτή την υπηρεσία που τους προσέφερε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, τόνισε: «Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συνεχίζει ανελλιπώς για δωδέκατο χρόνο το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού με τις κινητές μονάδες μαστογράφου, προσφέροντας στις Ελληνίδες, αφενός μεν μια διαδικασία πρόληψης αφετέρου δε την ευαισθητοποίηση σε θέματα ατομικής προληπτικής ιατρικής.

Στηριζόμενη σε φιλάνθρωπους πολίτες και εταιρείες και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, προσπαθεί να άρει τις ανισότητες που υπάρχουν στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας με ένα πρόγραμμα κατά την διάρκεια του οποίου έχουν εξεταστεί δωρεάν πάνω από 55.000 γυναίκες».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής