Συνάντηση Σκουρλέτη με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), παρουσία του γ.γ. του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη και του Διευθυντή του Γραφείου του, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου.

PACIFIC-SUN

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες μέσα σε ένα δημιουργικό κλίμα, τα μέλη της διοίκησης της ΕΝΠΕ παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους γύρω από τα θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά ζητούμενα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα περίοδο.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν στα διαρκή προβλήματα υποστελέχωσης, στα ζητήματα αρμοδιοτήτων σε σχέση με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στη δέσμη διατάξεων που προωθείται αναφορικά με ένα πλήθος επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν Δήμους και Περιφέρειες, στον Καλλικράτη, στην μεταφορά αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ στις Περιφέρειες, στον εκλογικό νόμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών συμφώνησε με την άποψη που διατυπώθηκε ότι το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι η πολιτική του υπουργείου κινείται στα πλαίσια των προγραμματικών κατευθύνσεων της κυβέρνησης και ότι θα υπάρξει συνέχεια σε βασικές πολιτικές επιλογές.

Ο κ. Σκουρλέτης συμμερίστηκε πολλούς από τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν στη συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι ρόλοι πρέπει να είναι απόλυτα διακριτοί. Αναφορικά με μια σειρά θεσμικών θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, επεσήμανε ότι ακόμη ενημερώνεται και τάχθηκε κατά των αποσπασματικών παρεμβάσεων, όταν και όπου αυτό είναι δυνατό. Παράλληλα, έκανε λόγο για θεσμικές αλλαγές οι οποίες ανοίγουν το δρόμο για ευρύτερες συναινέσεις.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του υπουργού στο ζήτημα του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μπορεί να στηρίξει μεγάλες και μικρές προσπάθειες σε ένα πολλαπλασιαστικό άθροισμα. Σε  κάθε περίπτωση, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου και ότι τα τρέχοντα ζητήματα σύντομα θα αντιμετωπιστούν  με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής