Στην Αθήνα τη Δευτέρα εκπρόσωποι 50 ευρωπαϊκών πόλεων

Περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι από 50 ευρωπαϊκές πόλεις φτάνουν τη Δευτέρα στην Αθήνα και συμμετέχουν στo Social Affairs Forum για το προσφυγικό, που συνδιοργανώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και το δίκτυο πόλεων EUROCITIES.

PACIFIC-SUN

Η πόλη της Αθήνας φιλοξενεί το τριήμερο φόρουμ, από τη Δευτέρα 17 έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, που έχει ως θέμα: «Καλωσορίζοντας τους πρόσφυγες: μία πρόκληση για την πόλη». Στις εργασίες του αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων οι δήμοι της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Βιέννης, του Βερολίνου και της Λισαβόνας.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής συνάντησης των πόλεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρωτοβουλία του «Πόλεις Αλληλεγγύης» – Solidarity Cities, που έχει ήδη υποστηριχθεί από τους ομολόγους του των πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που φιλοδοξεί να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και την ανάγκη περαιτέρω υποστήριξής τους από την Ε.Ε.

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 15.00, στην αίθουσα Γουναρόπουλου του Δημαρχιακού Μεγάρου, μετά το τέλος της κλειστής συνεδρίασης.

Οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν τα ερωτήματά τους στους εκπροσώπους των πόλεων που επιθυμούν.

Κατά τη διάρκεια της 3ήμερης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων πέντε θεματικά εργαστήρια (Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Στέγαση, Ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών, Πολιτιστικά Χαρακτηριστικά, Αστική Ατζέντα και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση) και δύο Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης με τους αιρετούς εκπροσώπους των πόλεων. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, καθώς και στη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Στόχος της συνάντησης του Social Affairs Forum των EUROCITIES, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, είναι να διερευνήσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδύονται για τις πόλεις από την άφιξη των προσφύγων, καθώς και να ενθαρρύνει τη συνεργασία τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στόχο τη χάραξη κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής