Περισσότεροι από 50.000 δρομείς στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης, τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 50.000 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, αριθμός συμμετοχών ρεκόρ για τη διοργάνωση, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, για τη διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

PACIFIC-SUN

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει την εκκίνηση για τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, στις 8:35 το πρωί, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

«Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ένα νήμα που ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες τους κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του Μαραθώνιου της Αθήνας. Του Αυθεντικού Μαραθώνιου. Οι αγώνες δρόμου δεν είναι απλώς η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού αλλά μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για κάθε μεγαλούπολη. Είναι γεγονότα – σταθμοί» τονίζει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Χαρακτηρίζουν τις πόλεις και αποτελούν πόλο έλξης, για αφίξεις από όλο τον κόσμο. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι είναι τιμή για την Αθήνα να υποδέχεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς από όλο τον κόσμο. Δρομείς που δεν στέλνουν μόνο ένα μήνυμα άμιλλας και προσπάθειας αλλά που συναντιούνται σε ένα ατέλειωτο ανθρώπινο ποτάμι, που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αρμονικής συνύπαρξης, στην ίδια πορεία που γράφτηκε η ιστορία του Μαραθωνίου. Μήνυμα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη η ανθρωπότητα. Καλωσορίσατε στον Μαραθώνιο της Αθήνας! Τον Αυθεντικό Μαραθώνιο» υπογραμμίζει στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο για τον «34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών»

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής