Ξεκινούν οι εγγραφές για τα «Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας, ανακοίνωσε ότι εφεξής για 25 σχολεία της πρωτεύουσας η ζωή δεν θα σταματά το μεσημέρι.

PACIFIC-SUN

Με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και με αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», συγκεκριμένα σχολεία της Αθήνας τα απογεύματα παραμένουν ανοιχτά με προγράμματα και δραστηριότητες για μαθητές και μεγάλους, συμβάλλοντας στο ζωντάνεμα της γειτονιάς. Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

«Τα προγράμματα, που αναπτύσσονται και στις επτά δημοτικές κοινότητες, καθιστούν  το σχολείο κέντρο αναφοράς για την γειτονιά και συντελούν στο να γίνει περισσότερο ενεργή, συμμετοχική και ενδιαφέρουσα η καθημερινότητα στις τοπικές κοινότητες της πόλης μας» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι τα «Ανοιχτά Σχολεία» αποτελούν μια πρωτοβουλία καινοτομίας του δήμου Αθηναίων, που εφαρμόζεται από το 2015 και βρήκε εξαρχής μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες. Σχολεία ανοιχτά στη γειτονιά – ανοιχτά στην κοινωνία.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα έχουν υποβάλει προτάσεις δράσεων περισσότεροι από 150 φορείς. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 27 φορείς που θα υλοποιήσουν 41 δράσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο ο Δήμος θα συνεχίσει να δέχεται προτάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

«Την πρώτη χρονιά η λειτουργία ήταν πιλοτική. Από φέτος, και χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουμε τη δυνατότητα να κρατάμε ανοιχτά 25 σχολεία σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι τα σχολεία αυτά να γίνουν πόλος έλξης για όλους, τους μαθητές, και των γύρω σχολείων, τους γονείς και τους κατοίκους της γειτονιάς, της κοινότητας».

Τα σχολικά κτίρια και οι αυλές τους θα παραμένουν ανοιχτά, με φύλακα, μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού, έως τις 9.30 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό, γίνονται κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά και φιλοξενούν εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες, για όλες δηλαδή τις ηλικίες.

Στην «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση» που αποτελεί έκτακτο πρόγραμμα δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ιδρύματος, Πάνος Παπούλιας, ο οποίος συνόψισε το όραμα του ιδρύματος στους εξής άξονες: Προσήλωση στο στόχο, καλή οργάνωση και εκτέλεση, επιστημονικός σχεδιασμός, συμμετοχή πολλών ομάδων και δυνατότητα πολλαπλασιασμού του θετικού αντίκτυπου. Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι «δεν είναι ένα εύκολο στοίχημα αλλά είναι ένα στοίχημα που αξίζει να γίνει, και που έχει αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να κερδηθεί».

Τα «Ανοιχτά Σχολεία» είναι άμεσα συνυφασμένα με το πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα». Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται σε 12 σχολικά κτίρια από τον δήμο Αθηναίων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής