Ζωντανεύει η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Ο δήμος Αθηναίων καλεί δημιουργικές και καλλιτεχνικές ομάδες να πλημμυρίσουν τον κοινόχρηστο χώρο για 6 εβδομάδες

kiziplast
pacificsun

Μετά την πρόκριση της πρότασης του Impact Hub Athens για τη διαχείριση της νέα Αγοράς, και λίγο πριν την επισημοποίηση της απόφασης, ο δήμος Αθηναίων παίρνει την πρωτοβουλία να ζωντανέψει τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, καλώντας καλλιτέχνες και ομάδες να αναλάβουν δράση από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Ο κοινόχρηστος χώρος της Αγοράς μεταμορφώνεται σε πλατφόρμα δημιουργίας, φιλοξενώντας εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης. Η έναρξη των δράσεων θα σηματοδοτηθεί με τα εγκαίνια της πρώτης φωτογραφικής έκθεσης υπό τον τίτλο ΟΝ ELITΕ NOW, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Οι θεματικές των δράσεων θα επικεντρωθούν αρχικά στην Αγορά, την ιστορία της Κυψέλης και την τοπική κοινότητα, με στόχο την επέκτασή τους σε ευρύτερους καλλιτεχνικούς, αστικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ μια ημέρα κάθε εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο χώρος θα προσφέρεται ελεύθερα ως βήμα έκφρασης των πολιτών, σε μια δράση υπό τον τίτλο «Το μικρόφωνο στους πολίτες».

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στέλνουν επιπλέον προτάσεις στο info@agorakypselis.gr, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εντός της Αγοράς, Γραφείο Πληροφόρησης όπου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται, να ενημερώνεται και να κάνει αίτηση, τόσο για την ημέρα ελεύθερης έκφρασης, όσο και για δράση στον κοινόχρηστο χώρο.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα
021116-agora-kypselis-progr

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here